×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Checklist huis aankopen in Spanje

30 juni 2020
Checklist huis aankopen in Spanje

Bent u klaar om uw droomwoning te vinden?  

1. Weet u in welke regio u wilt aankopen?
U bent verliefd op Spanje en u bent ervan overtuigd dat u daar een tweede woning wilt? De droom zit al een paar jaar in uw hoofd. Er is maar één klein probleempje: er zoveel verschillende regio’s in Spanje, en u aarzelt nog steeds over waar te gaan wonen…. Wij weten uit ervaring dat heel veel mensen dezelfde wensen hebben. De regio waarin wij al meer dan 10 jaar wonen en werkzaam zijn heeft alles te bieden wat de mens graag wilt. De regio Costa Calida & Costa Blanca Zuid zijn relatief klein maar het meest divers van alle regio´s in Spanje. Deze regio is uitgeroepen tot gezondste leefklimaat van Europa. Er is van authentiek naar toeristisch, het is van natuurlijke schoonheid naar moderne shopping centra.

2. Zijn u woning wensen duidelijk? (Denk aan type woning, aantal slaapkamers, badkamers, wat voor locatie, faciliteiten)
Er zijn verschillende woningen op de markt. Appartementen zijn er ook in heel veel gradaties. Zo zijn er grote complexen en er zijn kleinschalige projecten. Er zijn gelijkvloerse (begane grond), midden verdieping & penthouses. Naar aanleiding van de ligging kunnen deze projecten soms ruimer en meer privé bieden dan villa´s. Dan zijn er natuurlijk mogelijkheden tot verschillende slaapkamers en badkamers. Houdt er rekening mee dat deze in Spanje altijd kleiner zijn dan in Nederland of België. Er zijn ook verschillende type woonhuizen; Bungalow type (gelijkvoers), vrijstaande & geschakelde woningen, Herenhuizen (meestal 3 etages). Uit ervaring weten wij dat mensen kiezen als eerste voor de uitstraling van de woning. Pas als ze met ons op pad zijn beseffen ze dat het veel belangrijker is waar deze woning gelegen is. Dus dat de locatie eigenlijk het allerbelangrijkst is.

3. Heeft u een hypotheek nodig?
Een hypotheek in Spanje is doorgaans eenvoudig te regelen. Doorgaans houden de banken 70% / 30% (eigen inleg) regeling aan. Droomhuis kan eenvoudig voor u berekenen of u in aanmerking komt en voor welk bedrag. Dit is belangrijk om op voorhand te weten voordat er besloten wordt om naar een woning te kijken.

4. Is het duidelijk wat u wilt gaan doen met de aankoop  (investeren, emigreren)?Er zijn verschillende motivaties om een woning aan te kopen. Dit kan een investering zijn. Of permanent emigreren. Er kan gekozen worden voor om te overwinteren. Al deze motivaties hebben wel één gemene deler; LOCATIE. Om juist begeleid te worden is het heel belangrijk om met een betrouwbare makelaar op pad te gaan. Een makelaar die al 10 jaar actief is, de taal spreekt, een kantoor ter plaatse heeft, heeft in al deze jaren een groot netwerk opgebouwd die echt nodig is om u goed te begeleiden. Zodat u op de juiste locatie eindigt.

5. Weet u welke kosten bij de aankoop komen?
De woning is gevonden, er is een bedrag beschikbaar, maar komt het allemaal wel uit. Er komen altijd kosten over het aankoopbedrag. De legale kosten komen er altijd bij; 10% BTW (nieuwbouw), notaris, advocaat, volmacht, landregistratie, water & elektra aansluiting. Daarnaast komt er bij een aankoop van een nieuwbouwwoning ook het interieur bij kijken; meubels, airco, keuken apparatuur etc. Een goede makelaar kan u precies vertellen hoeveel dat in totaal gaat worden. Deze heeft ten slotte al vaker met dit bijltje gehakt.

6. Weet u wie de makelaar betaalt?
Er is vaak onduidelijkheid over wie de makelaar betaald. Wij krijgen vaak te horen ¨jullie doen dit allemaal voor ons, dat kan toch nooit¨. Wat een makelaar doet in hoeveelheid is de keus van de makelaar. De makelaar wordt bij nieuwbouwwoningen betaald door de projectontwikkelaar. De makelaar wordt betaald door de bank als het om een bank-herverkoop gaat. De makelaar wordt betaald door de verkopende partij als het om een tweede-hands woning gaat. U betaald ons dus niet.

Belangrijke punten voor een betrouwbare makelaar in Spanje:

  • Kantoor ter plaatse

  • 10 jaar of langer werkzaam in de regio

  •  Spaans sprekend

Deze punten zijn nodig voor de makelaar om een uitgebreid en betrouwbaar netwerk op te bouwen om u als klant volledig juist te kunnen begeleiden door het gehele aankoopproces. Dit is uit ervaring wel degelijk gebleken.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
De 5 populairste soorten Spaanse koffie - DroomHuisSpanje

De 5 populairste soorten Spaanse koffie

De 5 populairste soorten Spaanse koffie Om de dag mee te beginnen, halverwege de ochtend, als afsluiter van een uitgebreide lunch of bij de merienda, de zoete snack tussen lunch en diner. In Spanje is het eigenlijk altijd koffietijd. Wat wil je, met zo veel verschillende soorten? Geen Spaanse...

3 mei 2024
Droomhuisspanje presenteert deze topvilla !! in Los Nietos - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert deze topvilla !! in Los Nietos

Droomhuisspanje presenteert met trots deze 6 nieuwbouwvilla´s op een steenworp afstand van het strand. Wij bieden 6 villa's met 3 slaapkamers en 3 badkamers te koop aan. Deze exclusieve huizen zijn ontworpen met elegante en functionele interieurs, volledig uitgeruste keuken,...

1 mei 2024
Whatsapp icon Whatsapp