Oriënteer je op de juiste regio, het juiste project én de juiste begeleiding – tijdens ons exclusieve vakbeurs op 30 november.
Calamares, inktvisringen, zijn alleen lekker als ze supervers zijn. Wat verse citroen erover, beetje aioli om te dippen en niets meer aan doen. In Madrid doen ze de calamares graag op hun broodje en drinken ze er een biertje bij. Zelf inktvisringen maken is niet moeilijk, maar wees gewaarschuwd: je keuken gaat er wel behoorlijk naar ruiken!
Snijd de tentakels van de inktvis is ringen van ongeveer één centimeter. Klop het ei los en doe de bloem in een diep bord of een schaal. Meng door de bloem een beetje zout.
Verwarm de frituur tot 170°C. Haal de inktvisringen één voor één door de bloem en vervolgens door het ei. Doe de ring daarna voorzichtig in de hete olie. Laat de ring frituren tot er een knapperig, goudbruin laagje ontstaat. Laat de inktvisringen uitlekken op keukenpapier.
Strooi nog wat zout over de calamares. En serveer de ringen zo snel mogelijk met wat aioli en verse citroen. ¡Buen provecho!
Droomhuis Spanje EXPO trekt recordaantal bezoekers in Alphen aan den Rijn Afgelopen week vond de Droomhuis Spanje EXPO plaats in Alphen aan den Rijn, en met ruim 80 bezoekers was het evenement een groot succes. De dag stond in het teken van inspiratie, gezelligheid en bijzondere momenten. Het...
2 december 2025
Waarom Pilar de la Horadada? Pilar de la Horadada is een charmante stad en gemeente aan de zuidoostkust van Spanje, en vormt het meest zuidelijke puntje van de Costa Blanca. Deze plek behoort tot de provincie Alicante in de autonome regio Valencia. De ligging is ideaal: precies tussen de witte...
17 november 2025