Binnenkort is DroomHuisSpanje te zien op RTL 5
Calamares, inktvisringen, zijn alleen lekker als ze supervers zijn. Wat verse citroen erover, beetje aioli om te dippen en niets meer aan doen. In Madrid doen ze de calamares graag op hun broodje en drinken ze er een biertje bij. Zelf inktvisringen maken is niet moeilijk, maar wees gewaarschuwd: je keuken gaat er wel behoorlijk naar ruiken!
Snijd de tentakels van de inktvis is ringen van ongeveer één centimeter. Klop het ei los en doe de bloem in een diep bord of een schaal. Meng door de bloem een beetje zout.
Verwarm de frituur tot 170°C. Haal de inktvisringen één voor één door de bloem en vervolgens door het ei. Doe de ring daarna voorzichtig in de hete olie. Laat de ring frituren tot er een knapperig, goudbruin laagje ontstaat. Laat de inktvisringen uitlekken op keukenpapier.
Strooi nog wat zout over de calamares. En serveer de ringen zo snel mogelijk met wat aioli en verse citroen. ¡Buen provecho!
Meenemen uit de Spaanse supermarkt Wat is leuk om mee te nemen uit de Spaanse supermarkt? Voor op de Spaanse camping of in je Spaanse vakantiehuis of om thuis dat Spaanse gevoel meteen weer tevoorschijn te toveren. Of als origineel Spaans souvenir natuurlijk. En extra leuk dat je zo’n...
30 april 2024Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop- of verhuurbaar In Spanje staat de woningmarkt voor een enorme uitdaging. Zonder de nodige renovaties zal vanaf 2030 maar liefst 80% van de bestaande woningen niet meer verkocht of verhuurd kunnen worden. De reden? Een verouderd...
25 april 2024