×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Wanneer beginnen de traditionele zomerkortingen in Spanje?

5 juni 2022
Wanneer beginnen de traditionele zomerkortingen in Spanje?

MURCIA- Op 1 juli beginnen officieel de ‘rebajas de verano’ maar veel winkelketens en kleinere winkeliers besluiten vaak eerder te beginnen met de traditionele zomerkortingen. De traditie van lange wachtende rijen voor de deuren van de El Corte Inglés of bij andere ketens is niet meer van deze tijd maar de zomerkortingen periode is nog steeds erg populair. Net zoals veel dingen in Spanje vinden de zomerkortingen ook niet in alle autonome regio’s op hetzelfde moment plaats.

Traditiegetrouw beginnen in Spanje de zomerkortingen  op 1 juli maar in enkele autonome regio’s begint men eerder met de kortingen. In Madrid bijvoorbeeld beginnen de kortingen rond 21 juni gevolgd door de Comunidad Valenciana vanaf 29 juni. In beide gevallen duren de kortingen tot eind augustus of begin september, net zoals in alle overige regio’s. Er zijn echter steden waar de borden ‘rebajas’ al op de winkelruiten te zien zijn voor 1 juli. 

Vrije kortingsdagen
Sinds het jaar 2012 is het mogelijk voor de winkeliers in Spanje om het hele jaar door kortingen aan te bieden waardoor de traditionele kortingsperiodes een beetje zijn verdwenen. De Confederación Española de Comercio (CEC) vindt echter dat het voor de winkels, winkeliers en consumenten erg belangrijk is als deze traditionele zomer- en winterkortingen weer terug zouden keren in het land.

Primeras & Segundas rebajas
Aangezien de uitverkoop in de  zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in ‘primeras rebajas’ ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de ‘segundas rebajas’ ofwel de tweede uitverkoop die na de tweede of derde week plaatsvindt.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Het is DroomHuisSpanje weer gelukt - DroomHuisSpanje

Het is DroomHuisSpanje weer gelukt

MURCIA- Het is team DroomHuis weer gelukt om de juiste droomwoning te vinden voor onze klanten. Na een drie-daagse trip en het bekijken van verschillende woningen en locaties, werd het op dag 3 duidelijk welke het moest worden. Ook deze klanten en zoals zo velen de laatste maanden ging hun voorkeur...

1 juni 2022
DroomHuisSpanje gevolgd voor nieuwe reality show - DroomHuisSpanje

DroomHuisSpanje gevolgd voor nieuwe reality show

MURCIA- De afgelopen week heeft DroomhuisSpanje bezoek gehad van een camera ploeg van Warner Bros voor een nieuw reality programma die in het aankomende na-jaar te zien is op de Nederlandse TV.  De bedoeling is om echte mensen in beeld te brengen die al jaren in Spanje wonen en volledig...

29 mei 2022
Whatsapp icon Whatsapp