×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Spanje is voorbeeld voor veel landen

9 december 2021
Spanje is voorbeeld voor veel landen

70 procent van 70-plussers heeft de boosterprik in Spanje.

Het is Spanje gelukt om in recordtijd de extra derde boosterprik te plaatsen bij de 70-plussers. 70% van alle 70-plussers in Spanje heeft op dit moment de derde boosterprik gekregen. Het gaat om totaal 4,7 miljoen inwoners van de 6,8 miljoen die 70 jaar of ouder zijn. Om precies te zijn heeft 69,2% van alle 70-plussers nu een derde boosterprik gehad in Spanje, een percentage dat zo goed als zeker op dinsdag overschreden zal worden.

Op het moment van schrijven en in afwachting van nieuwe cijfers die op dinsdag bekend worden gemaakt (en die we dan zullen aanpassen in dit artikel) zijn er in Spanje in totaal 5.499.256 boosterprikken (4.358.579 Pfizer- en 1.140.677 Moderna-vaccins) gezet terwijl 37,6 miljoen mensen inmiddels volledig gevaccineerd zijn met twee prikken, dat is 89,4% van alle 12 jarigen en ouder.

Op dit moment is Spanje eind oktober begonnen met het zetten van de derde boosterprik bij bepaalde groepen zoals de 70-plussers; bewoners van bejaardencentra; mensen met een zeer hoog risico en kwetsbare personen met een ernstige afweerstoornis en bij personen die net een transplantatie gehad hebben of kanker-, nier- en dialysepatiënten etc.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Wanneer is er uitverkoop in Spanje - DroomHuisSpanje

Wanneer is er uitverkoop in Spanje

Traditioneel gezien zijn er twee grote korting of uitverkoopperiodes in Spanje, een in de winter en een in zomer.  “rebajas de verano” en “rebajas de invierno” .... Vanaf 7 januari is de rebajas de invierno van start gegaan. Vroeger stonden er op de eerste dag van de...

10 januari 2022
De La Vuelta Route 2022 - DroomHuisSpanje

De La Vuelta Route 2022

De Vuelta komt naar Murcia. De grootste Spaanse wielerronde start in Utrecht, Nederland maar komt ook naar Murcia. Op 8 augustus start de 11e etappe bij El Pozo, Alhama de Murcia. Dan gaat hij vervolgens door Totana, Lorca, richting Cabo de Gata. Een mooie route en veel plekjes om deze etappe te...

20 december 2021
Whatsapp icon Whatsapp