×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Spanje is voorbeeld voor veel landen

9 december 2021
Spanje is voorbeeld voor veel landen

70 procent van 70-plussers heeft de boosterprik in Spanje.

Het is Spanje gelukt om in recordtijd de extra derde boosterprik te plaatsen bij de 70-plussers. 70% van alle 70-plussers in Spanje heeft op dit moment de derde boosterprik gekregen. Het gaat om totaal 4,7 miljoen inwoners van de 6,8 miljoen die 70 jaar of ouder zijn. Om precies te zijn heeft 69,2% van alle 70-plussers nu een derde boosterprik gehad in Spanje, een percentage dat zo goed als zeker op dinsdag overschreden zal worden.

Op het moment van schrijven en in afwachting van nieuwe cijfers die op dinsdag bekend worden gemaakt (en die we dan zullen aanpassen in dit artikel) zijn er in Spanje in totaal 5.499.256 boosterprikken (4.358.579 Pfizer- en 1.140.677 Moderna-vaccins) gezet terwijl 37,6 miljoen mensen inmiddels volledig gevaccineerd zijn met twee prikken, dat is 89,4% van alle 12 jarigen en ouder.

Op dit moment is Spanje eind oktober begonnen met het zetten van de derde boosterprik bij bepaalde groepen zoals de 70-plussers; bewoners van bejaardencentra; mensen met een zeer hoog risico en kwetsbare personen met een ernstige afweerstoornis en bij personen die net een transplantatie gehad hebben of kanker-, nier- en dialysepatiënten etc.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
DroomHuisSpanje komt met exclusieve ZOMERAANBIEDING !! - DroomHuisSpanje

DroomHuisSpanje komt met exclusieve ZOMERAANBIEDING !!

PRIJS: 105.000€ !!! ZOMERAANBIEDING !! Volledig gemeubileerd !! appartement in gevestigd complex in Aguilas, regio Murcia.  Alle appartementen komen met 2 slaapkamers en 2 badkamers, ruime woonkamer grenzend aan de open keuken en via de grote glazen schuifdeuren komt u op het...

13 juli 2022
Wanneer beginnen de traditionele zomerkortingen in Spanje? - DroomHuisSpanje

Wanneer beginnen de traditionele zomerkortingen in Spanje?

MURCIA- Op 1 juli beginnen officieel de ‘rebajas de verano’ maar veel winkelketens en kleinere winkeliers besluiten vaak eerder te beginnen met de traditionele zomerkortingen. De traditie van lange wachtende rijen voor de deuren van de El Corte Inglés of bij andere ketens is niet...

5 juni 2022
Whatsapp icon Whatsapp