×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Murcia de gastronomische hoofdstad van Spanje

3 augustus 2020
Murcia de gastronomische hoofdstad van Spanje

Murcia is de gastronomische hoofdstad van 2020 van Spanje. Murcia is ook de hoofdstad van de gelijknamige regio in Zuid-Oost Spanje.

Het kan en mag weer vanaf 1 juli. Maar waar te beginnen in Spanje. Een mooie tip van ons, plan een bezoek aan Murcia.

LOKAAL LEKKER
Murcia kent een uitstekende gastronomie, vooral de smaakvolle groenten, gewassen en fruitsoorten uit de boomgaarden van Murcia laten je heerlijk genieten. Doordat de groenten en fruit lokaal zijn geeft dat iets extra´s.

DOOR DE STAD
Maak een wandeling door het centrum van Murcia, je geeft geen cent uit én geniet van een heel erg mooie stad. Begin je wandeling in Trapería y Platería, twee van Murcia’s meest typische en bekende straten. Wandel verder tot aan de Avenida Alfonso X el Sabio of flaneer over de Malecón dichtbij de Río Segura.
Verder kan je een wandeling maken langs de kathedraal van Murcia en het Palacio Episcopal dat op hetzelfde plein ligt. Wandel daarna langs de talrijke kerken en kloosters van de stad en eindig je bezoek in de Huerta de Murcia.

BEZIENSWAARDIGHEDEN
De streek van Murcia bewaart dankzij zijn rijke historische traditie een schat aan culturele bezienswaardigheden van groot belang. De talrijke sporen en archeologische vindplaatsen zoals rotsschilderingen leren ons meer over de Iberische periode, de glans en glorie van het Romeinse imperium vertaalt zich in de precisie waarmee de steden opgebouwd werden.

Daarnaast kan je in Murcia restanten bezichtigen van Germaanse steden, Arabische moskeeën, kastelen, waaktorens, tempels en christelijke kerken. Kortom, Murcia is dé plaats om alles te leren over de geschiedenis van Spanje.

 

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Cartagena Jazz Festival 2021 - DroomHuisSpanje

Cartagena Jazz Festival 2021

Nadat vorig jaar het festival was afgelast i.v.m. de pandemie is het Cartagena Jazz Festival terug  vanuit de historische stad om het beste van de jazzscene te laten zien met zowel spaanse en internationale artiesten.  Pedro Núñez, Noa, Paquito D...

3 november 2021
De huizenmarkt in Spanje schiet naar grote hoogte op dit moment - DroomHuisSpanje

De huizenmarkt in Spanje schiet naar grote hoogte op dit moment

De huizenmarkt in Spanje schiet naar grote hoogte op dit moment. De nieuwbouw woningen binnen de Costa Blanca Zuid en Costa Calida zijn niet meer aan te slepen. De verkopen gaan zo verschrikkelijk snel dat als er vaak een dag gewacht wordt de woning al verkocht is. Waar normaal maandelijks...

7 oktober 2021
Whatsapp icon Whastapp