×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Los Alcázares in Murcia opent eerste hondenstrand aan de Mar Menor

17 april 2022
Los Alcázares in Murcia opent eerste hondenstrand aan de Mar Menor

MURCIA – De Mar Menor in de provincie Murcia is het populaire strand gebied in de Costa Calida. Het dorp Los Alcázares opent nu een hondenstrand.

De Mar Menor is een zoutwaterlagune in de autonome regio Murcia. Na een grote vervuiling en een oversterfte van de vispopulatie kwamen eind Augustus vorig jaar 70.000 mensen samen om het meer symbolisch te omarmen. Met de opening van een nieuw hondenstrand hoopt de gemeente Los Alcázares nog meer bezoekers van het meer te laten genieten, en de schijnwerpers te richten op het belang van het behoud van dit belangrijke ecosysteem.

De meeste honden die van een strand houden in de regio Murcia hebben er alvast een leuk adresje bij. Op het hondenstrand van Los Alcázares zijn zowel baasjes als trouwe viervoeters welkom voor een verfrissend bad. Het strand bevindt zich in het kleine plaatsje Las Salinas, aan de rand van Los Alcázares. Het gemeentebestuur koos voor een zone die helemaal aan de rand van het dorp ligt om zo min mogelijk de gewone badgasten te storen.

Het strand in kwestie is 25 meter breed en 125 meter lang. Het is uitgerust met vuilnisbakken voor het achterlaten van uitwerpselen, en er komt zelfs een speciale douche waar je je hond kan afspoelen zodat hij of zij niet vol zand en zout terug in de wagen moet. Het gemeentebestuur van Los Alcázares hoopt met het nieuwe aanbod deze zomer het toerisme in de gemeente aan te zwengelen. 

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
DroomHuisSpanje komt met exclusieve ZOMERAANBIEDING !! - DroomHuisSpanje

DroomHuisSpanje komt met exclusieve ZOMERAANBIEDING !!

PRIJS: 105.000€ !!! ZOMERAANBIEDING !! Volledig gemeubileerd !! appartement in gevestigd complex in Aguilas, regio Murcia.  Alle appartementen komen met 2 slaapkamers en 2 badkamers, ruime woonkamer grenzend aan de open keuken en via de grote glazen schuifdeuren komt u op het...

13 juli 2022
Wanneer beginnen de traditionele zomerkortingen in Spanje? - DroomHuisSpanje

Wanneer beginnen de traditionele zomerkortingen in Spanje?

MURCIA- Op 1 juli beginnen officieel de ‘rebajas de verano’ maar veel winkelketens en kleinere winkeliers besluiten vaak eerder te beginnen met de traditionele zomerkortingen. De traditie van lange wachtende rijen voor de deuren van de El Corte Inglés of bij andere ketens is niet...

5 juni 2022
Whatsapp icon Whatsapp