×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Hoeveel ijsklontjes moeten er in een ‘café con hielo’ in Spanje?

20 mei 2022
Hoeveel ijsklontjes moeten er in een ‘café con hielo’ in Spanje?

MURCIA – De vraag die door veel mensen gesteld wordt, hoeveel ijsklontjes moeten er in een ‘café con hielo’ ofwel een koffie met ijsklontjes in Spanje. Velen kennen deze vorm van het koffiedrinken wellicht niet maar anderen zweren erbij in de zomer. Maar er is al jaren een discussie over hoeveel ijsklontjes een ‘café con hielo’ nu moet hebben.

Veel Spanjaarden zweren nog steeds bij de traditionele café con hielo (koffie met ijs). Standaard bestaat deze koffie uit een café solo (espresso) die iets meer koffie dan normaal heeft. Samen met de koffie wordt een glas met ijsblokjes geserveerd. Er zijn ook lezers die liever een cortado drinken met ijs (of zelfs een carajillo) maar de oorspronkelijke is de espresso of café solo.

Als men suiker in de koffie drinkt dan moet dat eerst in de koffie gedaan worden en geroerd worden voordat de koffie in het glas met ijs gegoten wordt. Er zijn varianten op zoals in de Comunidad Valenciana waar er een schijfje citroen in het glas gedaan wordt en het de naam “cafe del tiempo” heet.

ijsklontjes:
Maar de vraag is hoeveel ijsklontjes moeten er in het glas zitten om een juiste café con hielo te serveren. De regel in heel Spanje is in principe twee ijsklontjes maar in de regio Murcia drinkt men deze koude koffie liever met een ijsklontje terwijl de inwoners van Navarra liever de café con hielo drinken met drie klontjes.

Over het algemeen geven de meeste deelnemers aan een onderzoek aan het liefst een café con hielo te drinken met twee ijsklontjes (47,6%) gevolgd door een ijsklontje (22,6%) en drie ijsklontjes (21,3%).

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Provincie Alicante wil diervriendelijker worden - DroomHuisSpanje

Provincie Alicante wil diervriendelijker worden

De provinciale overheid van Alicante heeft de campagne “Pet Friendly” gelanceerd, die wordt gepromoot door het Costa Blanca toeristenbureau. Het doel is om een nieuw toeristisch product te ontwikkelen dat gericht is op vakantiegangers met huisdieren, waarbij de...

18 april 2023
INFODAGEN VASTGOED IN SPANJE - DroomHuisSpanje

INFODAGEN VASTGOED IN SPANJE

De DroomHuisSpanje infodagen komen er weer aan!! Ons gemist op de afgelopen beurs, geen paniek. Kom naar de Droomhuisspanje infodagen over Spaans vastgoed. Wij bieden prachtige nieuwbouwprojecten aan in verschillende Costa´s. Er kan dan ook direct een GRATIS inspectie trip geboekt...

17 april 2023
Whatsapp icon Whatsapp