×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

FC Barcelona uit de Champions League

9 december 2021
FC Barcelona uit de Champions League

VOETBAL – Het een na het andere slechte nieuws over FC Barcelona en ook de komst van Xavi als trainer heeft voorlopig nog niets geholpen. FC Barcelona verloor de groepsfase wedstrijd in de Champions League tegen Bayern Munich met 3-0 en werd op die manier uit de Champions League gespeeld. Het is de eerste keer bijna 20 jaar tijd dat FC Barcelona niet meedoet op het hoogste Europese voetbalniveau want dat gebeurde voor het laatst in het seizoen 2002/2003.

FC Barcelona is als derde geëindigd in groep E achter Bayern (1) en Benfica (2) maar voor Dynamo Kyiv (4). FC Barcelona is daardoor gedegradeerd naar de Europa League waar de Catalaanse topclub voor het laatst aan meedeed in 2003/2004 toen Rijkaard als trainer en Ronaldinho als sterspeler voor een hergeboorte zorgden.

Maar het Messi-effect is op alle fronten te merken in Barcelona. Het grote gemis is de Champions League, niet alleen voor het aanzien van Barça maar ook voor de miljoenen aan inkomsten die de club van Joan Laporta nu misloopt waardoor de Catalaanse club nog meer financiële problemen heeft.

Ook in de Spaanse La Liga voetbalcompetitie gaat het niet al te best met FC Barcelona die voor het eerst sinds jaren niet op de eerste, tweede of derde plaats staat maar op de zevende plaats met 23 punten wat er 16 minder zijn dan aartsrivaal Real Madrid die op de eerste plaats staat.

Het vertrek van sterspeler Lionel Messi heeft ervoor gezorgd dat het team dat nu niet meer onder leiding staat van Ronald Koeman, die eerder naar huis werd gestuurd, en als hoofdtrainer de oud-speler Xavi Hernandez heeft, maar niet lijkt te herstellen van het Messi-verlies, op sportief en financieel vlak.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Wanneer is er uitverkoop in Spanje - DroomHuisSpanje

Wanneer is er uitverkoop in Spanje

Traditioneel gezien zijn er twee grote korting of uitverkoopperiodes in Spanje, een in de winter en een in zomer.  “rebajas de verano” en “rebajas de invierno” .... Vanaf 7 januari is de rebajas de invierno van start gegaan. Vroeger stonden er op de eerste dag van de...

10 januari 2022
De La Vuelta Route 2022 - DroomHuisSpanje

De La Vuelta Route 2022

De Vuelta komt naar Murcia. De grootste Spaanse wielerronde start in Utrecht, Nederland maar komt ook naar Murcia. Op 8 augustus start de 11e etappe bij El Pozo, Alhama de Murcia. Dan gaat hij vervolgens door Totana, Lorca, richting Cabo de Gata. Een mooie route en veel plekjes om deze etappe te...

20 december 2021
Whatsapp icon Whatsapp