×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

SPAANSE TORTILLA

30 november 2021
SPAANSE TORTILLA

Niet iedereen krijgt de Spaanse tortilla even goed onder de knie. Vergelijk het met pannenkoeken bakken. Je hebt ware meesters en je hebt thuiskoks die het nooit zullen leren. Cruciaal is om te beginnen bij de juiste verhouding. Niet te veel aardappelen, dan wordt hij te droog. Een uitje moet er echt in, anders heeft het kraak noch smaak. En dan stop!

Ingrediënten (kleine tortilla):
500 g aardappelen
1 ui
6 eieren
peper en zout
zonnebloemolie om te bakken

Bereiding:
De aardappelen in schijfjes snijden, de ui heel fijn snijden. Laat de aardappelschijfjes en de uiersnippers in flink wat olie in ongeveer een kwartier gaar worden in een afgesloten pan op zacht vuur. Kluts ondertussen de eieren met peper en zout. Het gare aardappelmengsel goed laten uitlekken in een stalen vergiet of zeef. Daarna mengen met het geklutste ei. Zorg dat het als het ware één massa wordt.

Neem nu je favoriete steelpan (minstens 25 cm doorsnee) en verhit twee of drie eetlepels olie. Laat de olie goed heet worden voordat je de massa erin stort. Als het goed is, blijft de omelet los van de bodem. Temper het vuur en laat de omelet stevig worden.

Nu komt het moeilijkste: de omelet omkeren. Dit doe je door hem op een groot bord te laten glijden. Een tweede bord erop en omkeren. Maak eerst de pan helemaal schoon voordat je de omelet er terug in schuift. Een tortilla van de ware meester is nog een pietsje nat van binnen.

Kan warm of koud geserveerd worden. Snijd er eventueel kleine vierkantjes of taartpuntjes van.

¡Buen provecho!

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
De 5 populairste soorten Spaanse koffie - DroomHuisSpanje

De 5 populairste soorten Spaanse koffie

De 5 populairste soorten Spaanse koffie Om de dag mee te beginnen, halverwege de ochtend, als afsluiter van een uitgebreide lunch of bij de merienda, de zoete snack tussen lunch en diner. In Spanje is het eigenlijk altijd koffietijd. Wat wil je, met zo veel verschillende soorten? Geen Spaanse...

3 mei 2024
Droomhuisspanje presenteert deze topvilla !! in Los Nietos - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert deze topvilla !! in Los Nietos

Droomhuisspanje presenteert met trots deze 6 nieuwbouwvilla´s op een steenworp afstand van het strand. Wij bieden 6 villa's met 3 slaapkamers en 3 badkamers te koop aan. Deze exclusieve huizen zijn ontworpen met elegante en functionele interieurs, volledig uitgeruste keuken,...

1 mei 2024
Whatsapp icon Whatsapp