×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Nederlanders investeren massaal in Spanje

4 april 2022
Nederlanders investeren massaal in Spanje

Op dit moment investeren Nederlanders veel in Spaans vastgoed. En zoals de huidige koers vaart is dit vandaag de dag een stabiele belegging. Er moet wel goed opgelet worden waar en in wat u aankoopt. Niet alle woningen leveren het gewenste rendement op. Op dit moment leveren nieuwbouw aankopen in de Costa Blanca Zuid en Costa Calida het meeste rendement op. Nieuwbouw woningen moeten voldoen aan de huidige eisen en isolatiewaarden. Daarnaast kopen veel mensen een woning om te verhuren, in dit geval vallen heel veel tweede hands woningen dan af. Om een woning te verhuren moet de woning minimaal energie certificaat C hebben. Heel veel woningen van 6 en ouder hebben dat niet. En daar zullen dus heel veel kosten bij gaan komen om dit wel voor elkaar te krijgen. Vergelijk met een oude auto, je kan hem nog zo mooi maken de waarde zal er niet door stijgen.  Er is nog steeds een prijsstijging te zien op de woningmarkt in deze regio´s. 

Op dit moment brengt uw geld niets meer op als het op de bank staat er kan in bepaalde gevallen zelfs een negatieve rente ontstaan. Meer en meer mensen investeren het in stenen en proberen via die weg een rendement te behalen. Stelt u zich voor; u verhuurt uw woning 3 weken in het hoogseizoen dit zal de meeste kosten dekken, alle weken daarom heen is pure winst. Stapt u vroeg in een project dan kunt u profiteren van de lanceringsprijzen. De prijs is den 5% tot 10% goedkoper dan later in het proces.

Het is wel Nederlands eigen om te wachten, veel na te denken, het hele internet afspeuren of er echt niets beters te vinden is dan wat er gezien is, dan ben je zo 2 weken verder en wat blijkt dan... de gewenste woning is verkocht. De woning verkopen gaan zo snel dat die tijd er simpelweg niet is. Of er moet geaccepteerd worden dat dezelfde woning in de volgende lijn 15% duurder is.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Spanje heeft onlangs de goedkeuring gegeven voor het gebruik van Wegovy - DroomHuisSpanje

Spanje heeft onlangs de goedkeuring gegeven voor het gebruik van Wegovy

In de voortdurende zoektocht naar effectieve behandelingen voor overgewicht en gerelateerde aandoeningen, heeft de farmaceutische industrie een baanbrekende doorbraak geboekt met de introductie van “Wegovy”. Dit innovatieve medicijn heeft de aandacht getrokken van zowel de medische...

13 mei 2024
Waarom is Roldan zo populair onder de Nederlanders - DroomHuisSpanje

Waarom is Roldan zo populair onder de Nederlanders

Waarom kopen er zoveel mensen in Roldan... Roldan is een authentieke Spaanse plaats in de gemeente Torre Pacheco in de provincie Murcia. Kenmerkend voor Roldan is het gezellige plein in het hart van dit dorp. Uiteraard is daar een kerk met barretjes aanwezig. Vanwege de uitmuntende ligging van...

10 mei 2024
Whatsapp icon Whatsapp