×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Spanje is officieel het gezondste land in Europa om in te wonen deel 1

2 januari 2018
Spanje is officieel het gezondste land in Europa om in te wonen deel 1

WAAROM ZOU U INVESTEREN IN SPANJE?
Omdat Spanje officieel het gezondste land in Europa is om te wonen.

Spanje is nog steeds de gezondste plek in Europa om te wonen, en zelfs van de wereld, volgens het medische tijdschrift The Lancet, met een gemiddelde van 70,9 jaar van gezond leven en een levensverwachting van 81,4 jaar.
Ondanks dat Spanje geen regering kan vormen is dus het nog steeds “Het gezondste land van de wereld”, aldus “The Medical Journal”.

Belgen en Nederlanders investeren het meest in Spanje.
Veel vastgoedinvesteerders en spaarders die op zoek zijn naar meer en beter rendement deden het u voor en ze hadden hier goede redenen voor: Verzilveren, …en dan genieten!

1. Spanje heeft een ideaal investeringsklimaat door de crisis waarin ze zit:
De financiële crisis heeft geknaagd aan de Spaanse vastgoedprijzen en toch hebben de huurprijzen tot op vandaag stand weten te houden.
Voor beleggers uit het buitenland levert dit een gunstig investeringsklimaat op. Zij krijgen maandelijks een mooi rendement terwijl ze stukken minder voor hun vastgoed betalen dan voorheen,…en de Spaanse vastgoedmarkt is goed aan het herstellen!

2. Vele investeerders waaronder heel wat Belgen en Nederlanders gingen u reeds voor:
Buitenlandse investeerders schreven in 2017 ongeveer 21% van alle Spaanse vastgoedtransacties op hun naam.
De Belgische en Nederlandse beleggers investeerden er in verhouding met het bevolkingsaantal het meest. Dat hoeft u niet te verwonderen want Belgen en Nederlanders hebben doorgaans een goedgevulde spaarpot en de vastgoedprijzen in Spanje liggen aanzienlijk lager dan in ons land en daarbovenop krijg je er de Spaanse zon gratis bij.

3. Aantrekkelijke Spaanse cultuur en veel zon:
Spanje is een land met uiteenlopende culturen, eetgewoonten en talen. De rustige vissersdorpen in Galicië staan in schril contrast met het bruisende nachtleven in de hoofdstad Madrid, Barcelona, Valencia, Murcia en vele andere grote steden in Spanje.
Dit maakt van Spanje een aantrekkelijke plaats voor toeristen,…dus ook voor investeerders! Zeker in de Costa Calida waar ook nog eens het enige echte micro-klimaat heerst. Waardoor deze regio weer het gezondste leefklimaat van Spanje is.

4. Voordelen bij aankoop en doorverkoop van Spaans vastgoed:
Een vastgoed in Spanje is op bepaalde vlakken stukken voordeliger dan in België.
Door het “dubbel belastings-verdrag”, welke bestaat tussen Spanje en België, kan enkel het land waar de woning staat de belastingen innen. De Spaanse belasting is stukken lager dan de Belgische.
Ook is de Spaanse overheid bevoegd om uw meerwaarde te belasten. Het goede nieuws is dat het bedrag van meerwaarde de helft minder is dan in België!
De kosten met betrekking tot het onroerend goed zijn ook voor vennootschappen fiscaal aftrekbaar in Spanje.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop of verhuurbaar - DroomHuisSpanje

Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop of verhuurbaar

Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop- of verhuurbaar In Spanje staat de woningmarkt voor een enorme uitdaging. Zonder de nodige renovaties zal vanaf 2030 maar liefst 80% van de bestaande woningen niet meer verkocht of verhuurd kunnen worden. De reden? Een verouderd...

25 april 2024
Investeer in vastgoed in Spanje , NU is het moment!! - DroomHuisSpanje

Investeer in vastgoed in Spanje , NU is het moment!!

Investeren in Spaans vastgoed. Je hoeft geen econoom te zijn om te weten dat geld op de bank niets meer oplevert. Anders gezegd, in heel veel gevallen kost het geld. Investeren in Spaans vastgoed is vandaag de dag een stabiele belegging. Er moet wel goed opgelet worden waar en in wat je...

22 april 2024
Whatsapp icon Whatsapp