Oriënteer je op de juiste regio, het juiste project én de juiste begeleiding – tijdens ons exclusieve vakbeurs op 30 november.
De Spaanse keuken is een van de belangrijkste grondleggers van het Mediterraan dieet. In feite bestaat de Spaanse keuken uit vele regionale keukens, zoals de Catalaanse, Galicische of Murciaanse keukens die allen onderling sterk verschillen. De Spaanse keuken zoals men die buiten Spanje kent bestaat meestal uit niet veel meer dan paella, tortilla, tapas zoals patatas bravas en een aantal worsten zoals chorizo.
In werkelijkheid gaat het echter om een enorm gevarieerde hoeveelheid verschillende regionale keukens die hun succes vooral halen uit de overvloed aan verse producten die men in het land vindt. Buiten dat houdt de Spaanse bevolking zelf haar eigen keuken in stand, in vergelijking met andere Europese landen bestaat er een grote voorkeur voor verse productie van hoge kwaliteit in tegenstelling tot bijvoorbeeld diepvriesproducten of voorverpakte groenten en fruit, die vrijwel niet worden verkocht. Spanje is na Japan de grootste vis- en zeevruchtenconsument ter wereld.
Mijn persoonlijke favoriet, Magra Con Tomate uit Murcia
Droomhuis Spanje EXPO trekt recordaantal bezoekers in Alphen aan den Rijn Afgelopen week vond de Droomhuis Spanje EXPO plaats in Alphen aan den Rijn, en met ruim 80 bezoekers was het evenement een groot succes. De dag stond in het teken van inspiratie, gezelligheid en bijzondere momenten. Het...
2 december 2025
Waarom Pilar de la Horadada? Pilar de la Horadada is een charmante stad en gemeente aan de zuidoostkust van Spanje, en vormt het meest zuidelijke puntje van de Costa Blanca. Deze plek behoort tot de provincie Alicante in de autonome regio Valencia. De ligging is ideaal: precies tussen de witte...
17 november 2025