Binnenkort is DroomHuisSpanje te zien op RTL 5

De Spaanse keuken is een van de belangrijkste grondleggers van het Mediterraan dieet. In feite bestaat de Spaanse keuken uit vele regionale keukens, zoals de Catalaanse, Galicische of Murciaanse keukens die allen onderling sterk verschillen. De Spaanse keuken zoals men die buiten Spanje kent bestaat meestal uit niet veel meer dan paella, tortilla, tapas zoals patatas bravas en een aantal worsten zoals chorizo.
In werkelijkheid gaat het echter om een enorm gevarieerde hoeveelheid verschillende regionale keukens die hun succes vooral halen uit de overvloed aan verse producten die men in het land vindt. Buiten dat houdt de Spaanse bevolking zelf haar eigen keuken in stand, in vergelijking met andere Europese landen bestaat er een grote voorkeur voor verse productie van hoge kwaliteit in tegenstelling tot bijvoorbeeld diepvriesproducten of voorverpakte groenten en fruit, die vrijwel niet worden verkocht. Spanje is na Japan de grootste vis- en zeevruchtenconsument ter wereld.
Mijn persoonlijke favoriet, Magra Con Tomate uit Murcia
Costa Cálida betekent 'Warme Kust' en is populair vanwege het milde klimaat met veel zon, de warme wateren en de afwezigheid van massatoerisme. Bezoek de hoofdstad Murcia en laat je verrassen door de historische schoonheid. Andere redenen zijn de betaalbare prijzen voor vastgoed, de...
6 november 2025
Desert Springs Golfresort – Almería, Spanje Desert Springs is een exclusief golfresort in de provincie Almería, Zuid-Spanje, en staat bekend als Europa’s eerste woestijngolfbaan. Ontworpen door Peter McEvoy, biedt het resort een unieke golfervaring in een...
3 november 2025