×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Murcia in de top 3 van steden in Europa met de meeste zon uren

1 maart 2022
Murcia in de top 3 van steden in Europa met de meeste zon uren

Murcia in de top 3 van steden in Europa met de meeste zon uren.

Nu het einde van de winter nadert, heeft Holidu, de zoekmachine voor vakantieverhuur (www.holidu.es), besloten steden te zoeken waar de zon bijna gegarandeerd is. Met behulp van gegevens van World Weather Online hebben ze het gemiddelde aantal uren zonneschijn per maand bij elkaar opgeteld en de ultieme gids gemaakt voor het vinden van uw volgende perfecte vakantiebestemming, met de zonnigste steden van Europa.

Murcia verschijnt op de derde plaats in de steden met de meeste zonuren van Europa. Je kunt de volledige top 3 hieronder bekijken.

1. Alicante, Spanje - gemiddeld 349 zonuren per maand
Het is officieel: Alicante is de zonnigste stad van Europa! Met gemiddeld 349 zonuren per maand is Alicante de ultieme bestemming voor zonaanbidders. De stad staat bekend om zijn prachtige kustlijn aan de Costa Blanca, die brede openbare stranden biedt waar u kunt zonnebaden op het zand of in het water kunt springen en watersporten kunt uitproberen. Alsof het zonnige weer nog niet genoeg was, is Alicante een prachtige stad. Het is een kleurrijke oude stad, een overvloed aan musea, historische bezienswaardigheden, een verscheidenheid aan uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven, heeft Alicante altijd iets te bieden voor alle soorten reizigers.

2. Catania, Italië - gemiddeld 347 zonuren per maand
De eerste Italiaanse stad in deze ranglijst is Catania, de oude havenstad van Sicilië. Catania ligt aan de oostkust van Sicilië, aan de voet van de beroemde actieve vulkaan Etna. De barokke "oude stad" van Catania staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dus liefhebbers van geschiedenis en cultuur zullen zich vergapen aan bezienswaardigheden zoals het Biscari-paleis en Piazza del Duomo. Om te profiteren van het goede weer, ga je naar La Playa, een favoriet van de lokale bevolking. Breng de dag door met zonnebaden en geniet van het nachtelijke entertainment.

3. Murcia, Spanje - gemiddeld 346 zonuren per maand
De derde plaats wordt ingenomen door Murcia, de hoofdstad van de gelijknamige regio in het zuidoosten van Spanje. Het kustgedeelte van de regio staat eigenlijk bekend als de Costa Cálida vanwege het microklimaat, waardoor de regio het hele jaar door warm is met warm water. De eindeloze stranden met kleine baaien zijn perfect om te zwemmen, watersporten en ontspannen te zonnebaden. De stad heeft ook een historisch centrum en prachtige architectuurwerken, zoals Plaza Cardenal Belluga.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Spanje heeft onlangs de goedkeuring gegeven voor het gebruik van Wegovy - DroomHuisSpanje

Spanje heeft onlangs de goedkeuring gegeven voor het gebruik van Wegovy

In de voortdurende zoektocht naar effectieve behandelingen voor overgewicht en gerelateerde aandoeningen, heeft de farmaceutische industrie een baanbrekende doorbraak geboekt met de introductie van “Wegovy”. Dit innovatieve medicijn heeft de aandacht getrokken van zowel de medische...

13 mei 2024
Waarom is Roldan zo populair onder de Nederlanders - DroomHuisSpanje

Waarom is Roldan zo populair onder de Nederlanders

Waarom kopen er zoveel mensen in Roldan... Roldan is een authentieke Spaanse plaats in de gemeente Torre Pacheco in de provincie Murcia. Kenmerkend voor Roldan is het gezellige plein in het hart van dit dorp. Uiteraard is daar een kerk met barretjes aanwezig. Vanwege de uitmuntende ligging van...

10 mei 2024
Whatsapp icon Whatsapp