×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Verkapte avondklok-lockdown in horeca en winkels in Nederland maar dit is de situatie in Spanje

30 november 2021
Verkapte avondklok-lockdown in horeca en winkels in Nederland maar dit is de situatie in Spanje

Sinds zondag 28 november moeten winkels, bars, restaurants, discotheken, snackbars, bioscopen etc. om 17 uur ‘s middags sluiten en mogen ze pas vanaf 5 uur ‘s morgens weer opengaan in Nederland. Je zou dat als een verkapte avondklok-lockdown kunnen zien met uitzondering dat je na 17 uur nog wel buiten op straat mag zijn. Maar hoe is de situatie op dit moment in Spanje met de horeca, winkels etc.

Nederland heeft de corona-broekriem opnieuw aan moeten trekken omdat er elke dag rond de 22.000 besmettingen gemeld worden en de ziekenhuizen en intensive care afdelingen steeds voller worden. Daarom gelden sinds zondag 28 november strenge regels voor de horeca die om 17 uur op slot moet zoals: restaurants, cafés, kroegen, bars, discotheken, terrassen, snackbars, strandpaviljoens, koffiezaken en ijssalons.

Ook niet-essentiële winkels zoals: kledingwinkels, woonwinkels, elektronicazaken, bouwmarkten, keukenwinkels, tuincentra, juweliers en boekhandels moeten om 17 uur sluiten. Essentiële winkels zoals: supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, audiciens, opticiens, wasserijen, stomerijen en groothandels mogen tot 20 uur openblijven.

En in Spanje?
Voorlopig zijn er geen speciale sluitingstijden voor de horeca, winkels, winkelcentra, niet-essentiële en essentiële winkels in Spanje. Deze zijn over het algemeen overal in het land volgens de normale openings- en sluitingstijden geopend. Dat houdt vaak in dat winkels tot 21, 22 uur of nog later geopend zijn en dat de bars en restaurants tot laat in de avond/nacht geopend zijn. Dit is positief te noemen. Dit is het resultaat van een goed beleid en de regels keurig naleven.

In diverse autonome regio’s zoals Catalonië, Aragón, Galicië, Navarra, Balearen en wellicht de Valencia regio geldt in sommige gevallen wat betreft de bars, kroegen, restaurants, discotheken en andere nachthoreca dat het laten zien van een coronapas verplicht is.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop of verhuurbaar - DroomHuisSpanje

Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop of verhuurbaar

Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop- of verhuurbaar In Spanje staat de woningmarkt voor een enorme uitdaging. Zonder de nodige renovaties zal vanaf 2030 maar liefst 80% van de bestaande woningen niet meer verkocht of verhuurd kunnen worden. De reden? Een verouderd...

25 april 2024
Investeer in vastgoed in Spanje , NU is het moment!! - DroomHuisSpanje

Investeer in vastgoed in Spanje , NU is het moment!!

Investeren in Spaans vastgoed. Je hoeft geen econoom te zijn om te weten dat geld op de bank niets meer oplevert. Anders gezegd, in heel veel gevallen kost het geld. Investeren in Spaans vastgoed is vandaag de dag een stabiele belegging. Er moet wel goed opgelet worden waar en in wat je...

22 april 2024
Whatsapp icon Whatsapp