×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

5 LEKKERE VEGETARISCHE TAPAS

28 februari 2022
5 LEKKERE VEGETARISCHE TAPAS

5 LEKKERE VEGETARISCHE TAPAS

Dit zijn onze 5 favoriete Spaanse vegetarische tapas, die je eigenlijk overal in Spanje wel kunt vinden. In de grote steden van Spanje zie je steeds meer heerlijke vegetarische restaurants. Maar ook in de rest van het land kun je met dit lijstje best een paar dagen zoet zijn met het proberen van alle vegetarische tapas. 

1. TORTILLA DE PATATA
Deze dikke omelet met aardappel is een klassieker in de Spaanse keuken en leent zich prima om te variëren met allerlei soorten groenten en kaas. Wie de bereiding goed onder de knie wil krijgen, zal wel een paar keer moeten oefenen.

2. GAZPACHO
Bij gazpacho denk je natuurlijk aan een zinderende zomerzon. Maar eigenlijk is dit altijd heerlijk. En gazpacho is super makkelijk zelf te maken.

3. GARBANZOS Y ESPINACAS
In een beetje Spaanse bar staan garbanzos y espinacas (kikkererwten en spinazie) op het menu. Wij zijn er dol op: als hoofdgerecht met een beetje brood, of als bijgerecht naast de aardappelen of rijst. Zeker bij koud weer is dit stoofpotje het ultieme Spaanse comfortfood.

4. PATATAS BRAVAS
Patatas bravas, misschien wel de all time favorite. Deze ‘wilde aardappeltjes’ staan standaard op de kaart en worden met zowel gekookte, gebakken als gefrituurde aardappels gemaakt. 

5. CROQUETAS
Grote kroketten zoals we die in Nederland kennen, bestaan in Spanje niet. Wie in een Spaanse bar croquetas bestelt, krijgt iets dat eerder lijkt op een portie bitterballen. Meestal betaal je ze per unidad (stuk) en als je geen vlees eet, heb je vaak nog een ruime keuze: van kaas en van spinazie tot champignons.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Spanje heeft onlangs de goedkeuring gegeven voor het gebruik van Wegovy - DroomHuisSpanje

Spanje heeft onlangs de goedkeuring gegeven voor het gebruik van Wegovy

In de voortdurende zoektocht naar effectieve behandelingen voor overgewicht en gerelateerde aandoeningen, heeft de farmaceutische industrie een baanbrekende doorbraak geboekt met de introductie van “Wegovy”. Dit innovatieve medicijn heeft de aandacht getrokken van zowel de medische...

13 mei 2024
Waarom is Roldan zo populair onder de Nederlanders - DroomHuisSpanje

Waarom is Roldan zo populair onder de Nederlanders

Waarom kopen er zoveel mensen in Roldan... Roldan is een authentieke Spaanse plaats in de gemeente Torre Pacheco in de provincie Murcia. Kenmerkend voor Roldan is het gezellige plein in het hart van dit dorp. Uiteraard is daar een kerk met barretjes aanwezig. Vanwege de uitmuntende ligging van...

10 mei 2024
Whatsapp icon Whatsapp