×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop of verhuurbaar

25 april 2024
Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop of verhuurbaar
Tachtig procent Spaanse woningen vanaf 2030 niet meer verkoop- of verhuurbaar

In Spanje staat de woningmarkt voor een enorme uitdaging. Zonder de nodige renovaties zal vanaf 2030 maar liefst 80% van de bestaande woningen niet meer verkocht of verhuurd kunnen worden.

De reden? Een verouderd woningaanbod dat niet voldoet aan de nieuwe Europese energie-efficiëntienormen.

Verouderd woningaanbod
De gemiddelde leeftijd van het huidige woningbestand in Spanje is 43,5 jaar. De voornaamste gebreken zijn het ontbreken van liften, beperkte buitenruimte en onvoldoende thermische isolatie. Ook ontbreken vaak toegankelijkheidsvoorzieningen voor mensen met een beperkte mobiliteit. Deze problemen maken de woningen niet alleen onaantrekkelijk maar ook niet energie-efficiënt.

Nieuwe normen voor energie-efficiëntie
Volgens Europese regelgeving moeten vanaf 2030 alle woningen die verkocht worden minimaal een energielabel D hebben. Alle woningen die verhuurd worden minimaal energielabel C. In 2050, wanneer de decarbonisatie van Europa moet worden bereikt, moeten deze eigenschappen nul-emissies uitstoten. Momenteel zou 80% van de woningen in Spanje een energielabel F of G hebben. Voor die woningen is een aanzienlijke inspanning nodig om aan deze nieuwe eisen te voldoen. En die kosten die aan een woningen worden gespendeerd zullen nooit terug verdiend worden.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert een gloednieuw project op maar 800m  van het strand - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert een gloednieuw project op maar 800m van het strand

Investeer in vastgoed in Spanje , NU is het moment!! Droomhuisspanje presenteert een gloednieuw project op maar 800m van de prachtige witte stranden van de populaire badplaats Aguilas gelegen in de provincie Murcia. De provincie Murcia is jaren geleden al uitgeroepen door de WHO tot gezondste...

7 mei 2024
Waarom is Pilar de la Horadada zo populair? - DroomHuisSpanje

Waarom is Pilar de la Horadada zo populair?

Waarom kopen er zoveel mensen in Pilar de la Horadada... Pilar de la Horadada is de meest zuidelijke gemeente aan de Costa Blanca en heeft twee grote toeristische gebieden, Torre de la Horadada en Mil Palmeras. Pilar de la Horada heeft net als vele leuke stadjes een gezellig pleintje waar u...

6 mei 2024
Whatsapp icon Whatsapp