×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Totana

Totana is een gemeente in de Spaanse provincie en regio Murcia met een oppervlakte van 287 km². Het is een van de vijf gemeenten die een gedeelte van de Sierra Espuña op hun grondgebied hebben. 

Het heiligdom van Santa Eulalia is één van de meest populaire plaatsen in de gemeente. Het is gelegen op 7 kilometer van het centrum op 600 meter boven de zeespiegel op een prachtige plek aan de voet van de Sierra Espuña. Vanaf de veertiende eeuw bestaan er verwijzingen naar het bestaan van een klein heiligdom, gebouwd door de ridders van de Orde van Santiago. Het gebouw werd opgetrokken op een stuk land geschonken tijdens de dertiende eeuw door koning Alfons X van Castilië. Het huidige heiligdom werd gebouwd met behulp van aalmoezen van de gelovigen in 1574.

De Sierra Espuña is een gebergte gelegen in de Spaanse regio Murcia, dat deel uitmaakt van de Betische cordillera (Cordillera Bética) en zich uitstrekt over de gemeentes Alhama de Murcia, Totana, Mula, Pliego en Aledo. Het gebergte bevindt zich te midden van de steden Lorca (26 kilometer), Murcia (37 kilometer), Cartagena (60 kilometer) en Caravaca de la Cruz (60 kilometer). Ten zuiden van het gebied stroomt de río Guadalentín. In 1931 werd het gebied van cultureel belang verklaard, en in 1992 werd het beschermd als een regionaal park. Het is ook aangewezen als speciale beschermingszone voor vogels.

Woningen in Totana
Whatsapp icon Whastapp