×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Mazarrón

Enkele interessante gebouwen in de oude stad getuigen van de rijke en interessante geschiedenis van Mazarrón, zoals het stadhuis en het vroeger Cultureel Centrum. Allebei modernistische gebouwen. Achter het stadhuis staat de 16de-eeuwse kerk van San Andrés, met prachtig Mudejar-plafond. Een beetje verder ligt het Convento de la Purísima, de patroonheilige van de stad. En op een kleine heuvel in het midden van de stad staat het Castillo de los Vélez, ook wel bekend als Castillo de Los Fajardo, dat in de 15de eeuw gebouwd werd als militair fort. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de oude stad. 

Het gezellige plein tegenover de correos (postkantoor) biedt een mooie mogelijkheid om te genieten van de lokale tapas bij ondere ander bar Miguel en waar begrip in deze stad.

De oude mijn stad ligt maar 5 minuten rijden van zijn grote broer Puerto de Mazarrón maar doet historsich gezien zeker niet onder. Maar u moet wel de juiste plekjes weten te vinden natuurlijk. De mijnen zijn onder begeleiding zeker het bezoeken waard.

Woningen in Mazarrón
Whatsapp icon Whastapp