×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Santa Pola

Santa Pola is een stadje in het oosten van Spanje, aan de zonovergoten Costa Blanca. Het maakt deel uit van de provincie Alicante en de autonome regio Valencia, en ligt tussen de steden Alicante en Torrevieja. Vanaf de luchthaven van Alicante-stad reist u gemakkelijk door naar uw comfortabele woning in Santa Pola. De badplaats telt meer dan 30.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 58,6 vierkante kilometer. 

Dankzij het ruime recreatieaanbod voor jong en oud zult u zich niet snel vervelen in Santa Pola. Ontspan op de uitnodigende stranden, verken de zoutvlaktes of reis door het plaatselijke verleden tijdens een bezoek aan het kasteel. Als kers op de taart vindt u in de omgeving nog heel wat andere geweldige badplaatsen, zoals Alicante, Torrevieja en Guardamar del Segura 

Wat te doen in Santa Pola?
Van de Romeinse tijd zijn nog enkele overblijfselen te bewonderen in Santa Pola. 
Velen worden aangetrokken door de dertien kilometer lange kustlijn met lange zandstranden en wat kleinere baaitjes. Leg uw strandlaken neer op Playa Lisa, Playa Levante of Playa Varadero, en geniet van een heerlijk dagje op het strand met uw partner of gezin. De lokale kustlijn is ook een paradijs voor watersporters. De omstandigheden in Santa Pola lenen zich vaak perfect voor een dagje kite- of windsurfen. Lokale bedrijfjes leren u de kneepjes van het vak en voorzien u van het nodige materiaal.

Houdt u van de natuur? Dan moet u zeker de zoutvlaktes van Santa Pola bezoeken. Deze zijn uitgeroepen tot een natuurpark van 2470 hectare groot, en ook een beschermingszone voor vogels. U kunt er verschillende wandelpaden volgen en ondertussen elegante flamingo's bewonderen. Mis er ook het Zoutmuseum (Museo de la Sal) niet. Daar krijgt u een unieke inkijk in de geschiedenis van de zoutwinning in Santa Pola, een commerciële activiteit die nog steeds uitgevoerd wordt.

Als u de stad induikt, dan mag u het kasteel-fort van Santa Pola niet overslaan. U vindt dit militaire monument aan Plaza de la Glorieta. Er worden tegenwoordig allerhande evenementen georganiseerd. Stap er even binnen en snuif de historische sfeer op op de grote patio. Het kasteel-fort omvat het Museum van de Zee (Museo del Mar).

Voor gezinnen met kinderen zijn er genoeg mogelijkheden voor leuke uitstapjes in Santa Pola en omstreken. Het Gemeentelijk Aquarium van Santa Pola (Acuario Municipal de Santa Pola) vindt u in de buurt van de haven. Negen grote aquariums gunnen er u en uw kinderen een bijzondere blik op de flora en fauna van het Middellandse Zeegebied. Voor dolle pret plant u een dagje in Pola Park, een pretpark van maar liefst 24.000 vierkante meter groot met meer dan 25 attracties.

Ook een excursie naar Isla Tabarca mag u aankruisen in uw agenda. In de haven van Santa Pola vindt u verschillende bedrijfjes die u naar dit kleine eiland voor de kust brengen. Deze plek heeft een fascinerende geschiedenis, maar is tegenwoordig een onweerstaanbaar paradijs om te snorkelen, te zwemmen of vogels te spotten. 

Woningen in Santa Pola
Whatsapp icon Whatsapp