×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

San Fulgencio

San Fulgencio is een gemeente aan de Costa Blanca in Spanje. De gemeente San Fulgencio is gelegen in de comarca Vega Baja del Segura in de provincie Alicante dat behoort tot de autonome regio Valencia. De gemeente heeft een oppervlakte van bijna 20 km² en telt iets meer dan 12.000 inwoners exclusief de vele toeristen die de gemeente aandoen. San Fulgencio bestaat eigenlijk uit de oude historische kern en uit de nabijgelegen Urbanisatie La Marina.

In de jaren 80 van de 20ste eeuw kwam door de invloed van het toerisme in de gehele Vega Baja del Segura ook een grote stroom nieuwe bewoners de gemeente San Fulgencio bevolken. De nieuwe woonwijken (urbanizaciónes), veelal bedoeld voor de toeristische sector, zijn dichter bij de kust gebouwd dan de historische kern van San Fulgencio. De gemeente ligt dicht bij de kustplaatsen La Marina en Guardamar del Segura.

Uit de beginperiode van San Fulgencio zijn nog enkele archeologische vondsten terug te vinden. De vondsten bij La Escuera en El Oral zijn afkomstig uit de zesde tot negende eeuw na Christus. Het betreft bouwkundige overblijfselen, keramiek en potten afkomstig uit de Punische tijd. In het archeologisch museum van zijn enkele vondsten te bezichtigen uit de Iberische en Griekse oudheid. In de historische kern staat een parochiekerk uit de 18de eeuw.

Woningen in San Fulgencio
Whatsapp icon Whatsapp