×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Mil Palmeras

Mil Palmeras is de naam van een urbanisatie en zandstrand in de deelgemeente Orihuela-Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. Mil Palmeras ligt ongeveer 14,7 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust.

Het gelijknamige witte zandstrand Mil Palmeras ligt het meest zuidelijk in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela-Costa en grenst in het noorden aan het strand Campoamor en in het zuiden aan het strand Torre De La Horadada. Het heeft een lengte van 346 meter en breedte van 45 meter. Verder zijn er op het strand o.a. een strandwacht, vlonders tot aan het strand, douches, een zone voor spelen en een speciale toegang voor mindervaliden. Het strand is onderscheiden met de Blauwe Vlag.

Urbanisatie Mil Palmeras ligt aan de monding van de rivier Seco. Mil Palmeras grenst in het noorden aan de urbanisaties Dehesa De Campoamor, Pilar De La Horadada in het westen en Torre De La Horadada in het zuiden. In het oosten ligt Mil Palmeras aan de Middellandse Zee. Mil Palmeras ligt ten zuiden van de autoweg N-332, die evenwijdig ligt aan de Spaanse oostkust. Aan de noordwest zijde ligt de autosnelweg AP-7.

Mil Palmeras kent een aangenaam zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur van 20 °C en 300 zonnige dagen per jaar. Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote salinas (zoutmeren) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Het gebied is daarom in trek bij ouderen en zieken met allerlei chronische gezondheidsklachten. Er wordt wel gezegd, dat de omgeving de gezondheid bevordert vanwege de relatief hoge concentraties jodium in de lucht door de aanwezigheid van de salinas. In de omgeving zijn veel klinieken voor hart-en vaatziekten, reuma en huidaandoeningen.

Woningen in Mil Palmeras
Whatsapp icon Whatsapp