×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

La Zenia, Orihuela Costa

Orihuela Costa
 
Orihuela Costa is een kuststreek gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. Het ligt dicht bij de grens met Murcia, in de buurt van La Manga en het prachtige Mar Menor. Ondanks zijn naam is het eigenlijk ongeveer 20 kilometer verwijderd van de belangrijkste badplaats Orihuela.
 
De regio omvat verschillende badplaatsen waaronder Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig, Villamartin, Campoamor en Mil Palmeras.
 
Orihuela Costa is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een gezinsvakantie aan het strand, met 16 kilometer aan gevarieerde kustlijn. Het is ook een uitstekende keuze voor golfvakanties; in feite is Orihuela Costa goed uitgerust voor alle behoeften, met veel voorzieningen, faciliteiten en recreatieve attracties.
 
Gebied per gebied
De badplaats Cabo Roig ligt aan de zuidkant van de Costa Blanca in Orihuela Costa. De charmante stad herbergt verschillende stranden met blauwe vlag en geniet van een spectaculaire bergachtige achtergrond. Slechts 10 kilometer van Torrevieja, heeft de stad zelf brede met palmen omzoomde lanen en prachtige weelderige tuinen, met uitzicht op de Middellandse Zee en op het schiereiland La Manga en Mar Menor.
 
De rustige urbanisatie Playa Flamenca ligt dicht bij het levendige stadje Torrevieja aan de Costa Blanca. Het gebied herbergt prachtige stranden, golf en tal van recreatieve voorzieningen zoals waterparken, tennis, karten en tennis.
 
Weer dicht bij Torrevieja ligt de populaire badplaats La Zenia. De stad heeft alles wat je nodig hebt om van een perfecte vakantie te genieten: stranden met blauwe vlag, golf, goede voorzieningen, veel Spaanse en internationale restaurants en een prachtig omringend landschap om te verkennen. La Zenia is een van de bekendste badplaatsen aan de Costa Blanca.
 
De plaatselijke stranden rond Punta Prima zijn bekroond met 67 Europese Blauwe Vlaggen en variëren van natuurlijke zandduinen met een dennenbos op de achtergrond tot uitgestrekte gouden zandstranden. Punta Prima is eerder een urbanisatie dan een stad; bestaande uit appartementen, herenhuizen en villa's, gelegen op ongeveer 5 kilometer ten zuidwesten van Torrevieja.
 
Campoamor is een uitstekende locatie voor mensen die een element van de echte Spaanse cultuur willen waarderen. Het adembenemende landschap, de groene bossen en de prachtige stranden maken Campoamor een eersteklas bestemming aan de Orihuela Costa voor toeristen.
 
Het prestigieuze golfproject Villamartin ligt net ten zuiden van Alicante aan de Orihuela Costa. Het complex heeft de sfeer van een charmant mediterraan dorp, met appartementen, herenhuizen en villa's, en alle voorzieningen die u zich maar kunt wensen, waaronder winkels, cafés, bars en restaurants, en natuurlijk twee 18-holes golfbanen. stranden in de buurt, die nooit te druk worden.
 
Mil Palmeras is de meest zuidelijke badplaats aan de Orihuela Costa. Het is een aantrekkelijke en populaire badplaats met fijne zandstranden, rotsachtige baaien en baaien, en veel watersport- en strandfaciliteiten.
 
Golf
Orihuela Costa is een uitstekende keuze voor golfvakanties, met drie uitstekende golfbanen in de regio - Villamartin, Campoamor en Las Ramblas.
 
La Zenia Boulevard
Een openluchtwinkelcentrum met meer dan 150 winkels en een ruim aanbod aan winkles en horeca met alle diensten ter plaatse. Dit moderne winkelcentrum is voor een ieder een enorme trekpleister, dit moet u gezien hebben.
 
Klimaat
Orihuela Costa geniet van een typisch mediterraan klimaat, met koele zeebries in de zomer en bescherming door de omringende bergen tegen de koude noordenwind in de winter. Het gebied heeft gemiddeld bijna 3.000 zonuren per jaar en de gemiddelde temperatuur overschrijdt gemakkelijk de 20 graden.
 
In 1986 beval de Wereldgezondheidsorganisatie het klimaat van het gebied aan als een van de meest ideale ter wereld - niet te warm in de zomer en niet te koud in de winter. Gemiddeld kan het bogen op 325 zonnige dagen per jaar, waardoor het het hele jaar door een ideale bestemming is.
Woningen in La Zenia, Orihuela Costa
Whatsapp icon Whatsapp