×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Spanje is officieel het gezondste land in Europa om in te wonen deel 1

2 januari 2018
Spanje is officieel het gezondste land in Europa om in te wonen deel 1

WAAROM ZOU U INVESTEREN IN SPANJE?
Omdat Spanje officieel het gezondste land in Europa is om te wonen.

Spanje is nog steeds de gezondste plek in Europa om te wonen, en zelfs van de wereld, volgens het medische tijdschrift The Lancet, met een gemiddelde van 70,9 jaar van gezond leven en een levensverwachting van 81,4 jaar.
Ondanks dat Spanje geen regering kan vormen is dus het nog steeds “Het gezondste land van de wereld”, aldus “The Medical Journal”.

Belgen en Nederlanders investeren het meest in Spanje.
Veel vastgoedinvesteerders en spaarders die op zoek zijn naar meer en beter rendement deden het u voor en ze hadden hier goede redenen voor: Verzilveren, …en dan genieten!

1. Spanje heeft een ideaal investeringsklimaat door de crisis waarin ze zit:
De financiële crisis heeft geknaagd aan de Spaanse vastgoedprijzen en toch hebben de huurprijzen tot op vandaag stand weten te houden.
Voor beleggers uit het buitenland levert dit een gunstig investeringsklimaat op. Zij krijgen maandelijks een mooi rendement terwijl ze stukken minder voor hun vastgoed betalen dan voorheen,…en de Spaanse vastgoedmarkt is goed aan het herstellen!

2. Vele investeerders waaronder heel wat Belgen en Nederlanders gingen u reeds voor:
Buitenlandse investeerders schreven in 2017 ongeveer 21% van alle Spaanse vastgoedtransacties op hun naam.
De Belgische en Nederlandse beleggers investeerden er in verhouding met het bevolkingsaantal het meest. Dat hoeft u niet te verwonderen want Belgen en Nederlanders hebben doorgaans een goedgevulde spaarpot en de vastgoedprijzen in Spanje liggen aanzienlijk lager dan in ons land en daarbovenop krijg je er de Spaanse zon gratis bij.

3. Aantrekkelijke Spaanse cultuur en veel zon:
Spanje is een land met uiteenlopende culturen, eetgewoonten en talen. De rustige vissersdorpen in Galicië staan in schril contrast met het bruisende nachtleven in de hoofdstad Madrid, Barcelona, Valencia, Murcia en vele andere grote steden in Spanje.
Dit maakt van Spanje een aantrekkelijke plaats voor toeristen,…dus ook voor investeerders! Zeker in de Costa Calida waar ook nog eens het enige echte micro-klimaat heerst. Waardoor deze regio weer het gezondste leefklimaat van Spanje is.

4. Voordelen bij aankoop en doorverkoop van Spaans vastgoed:
Een vastgoed in Spanje is op bepaalde vlakken stukken voordeliger dan in België.
Door het “dubbel belastings-verdrag”, welke bestaat tussen Spanje en België, kan enkel het land waar de woning staat de belastingen innen. De Spaanse belasting is stukken lager dan de Belgische.
Ook is de Spaanse overheid bevoegd om uw meerwaarde te belasten. Het goede nieuws is dat het bedrag van meerwaarde de helft minder is dan in België!
De kosten met betrekking tot het onroerend goed zijn ook voor vennootschappen fiscaal aftrekbaar in Spanje.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Wanneer is er uitverkoop in Spanje - DroomHuisSpanje

Wanneer is er uitverkoop in Spanje

Traditioneel gezien zijn er twee grote korting of uitverkoopperiodes in Spanje, een in de winter en een in zomer.  “rebajas de verano” en “rebajas de invierno” .... Vanaf 7 januari is de rebajas de invierno van start gegaan. Vroeger stonden er op de eerste dag van de...

10 januari 2022
De La Vuelta Route 2022 - DroomHuisSpanje

De La Vuelta Route 2022

De Vuelta komt naar Murcia. De grootste Spaanse wielerronde start in Utrecht, Nederland maar komt ook naar Murcia. Op 8 augustus start de 11e etappe bij El Pozo, Alhama de Murcia. Dan gaat hij vervolgens door Totana, Lorca, richting Cabo de Gata. Een mooie route en veel plekjes om deze etappe te...

20 december 2021
Whatsapp icon Whatsapp