×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Bekende films die opgenomen zijn in Spanje

4 oktober 2021
Bekende films die opgenomen zijn in Spanje

Bekende bioscoopfilms films die opgenomen zijn in Spanje.

Spanje is de laatste jaren erg populair geworden bij filmmakers van over de hele wereld. Niet alleen Hollywood weet Spanje als filmland te vinden maar ook producenten van televisieseries zoals The Game of Thrones die dit jaar voor het derde opeenvolgende jaar opnames maken in Spanje hebben Spanje gekozen voor opnames. Vaak zijn de Spaanse filmlocaties niet, nauwelijks of heel kort te zien op het grote doek of de televisie maar als je goed kijkt herken je ongetwijfeld wel iets.

De internationale filmindustrie wist Spanje te vinden in de jaren zestig, de jaren van de zogenaamde Spaghetti Westerns die veelal Italiaans georiënteerd waren. Deze werden opgenomen in de Taberna woestijn en omgeving van Almería waar het filmpark nu nog getuige van is. Almería is waarschijnlijk ook de provincie waar de meeste films worden opgenomen met meer dan 500 nationale en internationale producties, sommige hele grote en bekende.

1 The Good The Bad and The Ugly en Dollarstrilogie (1964)
Deze Spaghetti Western met Clint Eastwood in de hoofdrol werd door Sergio Leone opgenomen in de Taberna woestijn in Almería en deels in Burgos, Castilla y León. Het was niet de eerste film die de Italiaanse regisseur Sergio Leone opnam in Spanje want ook de overige films uit het drieluik “Dollarstriologie” A fistful of dollars en For a few dollars more werden deels in Tabernas opgenomen. Sergio Leone nam nog meer films in Spanje op zoals Once Upon a Time in the West met Charles Bronson en My Name is Nobody met Henry Fonda en Terence Hill.

2 Doctor Zhivago (1965)
De bioscoopfilm Doctor Zhivago wist vijf Oscars te winnen en werd bijna helemaal opgenomen in Spanje. Madrid werd omgetoverd tot Moskou waar men in de zestiger jaren niet zomaar opnames kon maken. De besneeuwde buitenopnames werden gemaakt in onder andere Soria, Salamanca en Segovia.

3 Indiana Jones and The Last Crusade (1989)
Steven Spielberg heeft voor deel drie van de Indiana Jones films gekozen voor opnames in Almería waar hij enkele beroemd geworden opnames maakte in de Tabernas woestijn, op het strand Playa de Monsul maar ook in de stad Almería zelf. Bij deze opnames waren Harrison Ford en Sean Connery aanwezig wat voor veel internationale aandacht zorgde.

4 Mission Impossible II (2000)
Het tweede deel van de Mission Impossible films met acteur Tom Cruise in de hoofdrol werd deels opgenomen in Sevilla. Hier is de acteur te zien bij een flamenco voorstelling, achtervolgingen en loopt hij over de straten in het oude deel van de stad. Overigens keerde Tom Cruise in 2010 terug naar Sevilla en Cádiz oms amen met Cameron Diaz te spelen in de actiefilm Knight & Day. Hierbij werden stereotype momenten zoals het stierenrennen nagebootst maar dan niet in Pamplona maar in Cádiz, niet helemaal correct dus.

5 Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002)
George Lucas is met zijn hele team naar Sevilla getrokken voor opnames bij onder andere het Plaza de España wat in de film dienst deed als Theed, hoofdstad van Naboo. Het is maar een korte opname en zolang is het beroemde plein in Sevilla niet te zien maar het feit dat men opnames heeft gemaakt op deze fantastische plaats is al een hele eer, zeker omdat het om Star Wars gaat.

6 Kingdom of Heaven (2005)
In 2005 werd de film Kingdom of Heaven van Ridley Scott gepresenteerd die deels in Spanje werd opgenomen. Als locaties koos Scott onder andere voor het beroemde kasteel Loarre in Huesca (Aragón) en de steden Ávila, Segovia en Córdoba. Het lijkt erop dat Ridley Scott een fan is van Spanje want hij nam ook al zijn film 1492: Conquest of Paradise (1992) op in onder andere Salamanca en de Alcazar in Sevilla, iets wat ook wel logisch is want het gaat hier om verhaal van Columbus.

7 Fast & Furious 6 (2013)
De opnames voor alweer het zesde deel van de Fast & Furious films werden gemaakt op het Canarische Eiland Tenerife. In een van de eerste opnames is een dakterras te zien op het eiland en later vinden er ook achtervolgingen plaats waarbij Vin Diesel en de toen nog levende Paul Walker hun achtervolgingen deden over bijna nieuwe snelwegen waarbij veel schade werd aangericht waaronder het opblazen van een brug.

8 Taken 3 (2014)
De opnames van dit derde deel uit de taken serie is een gedeelte opgenomen in Spanje, Murcia. Er is gebruik gemaakt van het vliegveld in San Javier. Ook zijn er achtervolging scenes te zien door de bergen van Puerto de Mazarron richting Cartagena.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
De huizenmarkt in Spanje schiet naar grote hoogte op dit moment - DroomHuisSpanje

De huizenmarkt in Spanje schiet naar grote hoogte op dit moment

De huizenmarkt in Spanje schiet naar grote hoogte op dit moment. De nieuwbouw woningen binnen de Costa Blanca Zuid en Costa Calida zijn niet meer aan te slepen. De verkopen gaan zo verschrikkelijk snel dat als er vaak een dag gewacht wordt de woning al verkocht is. Waar normaal maandelijks...

7 oktober 2021
SPAANSTALIGE FILMS EN SERIES OP NETFLIX 2021 - DroomHuisSpanje

SPAANSTALIGE FILMS EN SERIES OP NETFLIX 2021

Fans kijken reikhalzend uit naar het laatste deel van La Casa de Papel deze zomer. Maar intussen zijn er genoeg andere nieuwe spannende Spaanstalige films en series te zien op Netflix. Hieronder vijf nieuwe Spaanstalige releases in de zomer van 2021 en een tipje van de sluier over het laatste...

29 september 2021
Whatsapp icon Whastapp