×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Turre

Gelegen in de uitlopers van de verbazingwekkende Sierra Cabrera-bergen vindt u het bruisende stadje Turre.

Turre is tegenwoordig een drukke stad met een grote expatgemeenschap en veel winkels, bars en andere bedrijven. Elke vrijdag wordt er een grote markt gehouden waar lokale producenten fruit, groenten en vele andere goederen aanbieden tegen zeer redelijke prijzen.

Geschiedenis
Turre was oorspronkelijk een Moorse nederzetting die ontstond nadat de binnenvallende christelijke legers van de katholieke vorsten de Moren in 1488 uit het nabijgelegen dorp Mojacar verdreven. Oorspronkelijk heette het Turris, naar het Latijn voor ‘toren’, waarschijnlijk omdat er een uitkijktoren was bij de locatie van de nieuwe nederzetting.

Stranden
De uitgestrekte Middellandse Zeekust ligt op slechts 10 minuten rijden van Turre, de populaire brede witte stranden met blauwe vlag van Mojacar Playa  zijn een ware bezienswaardigheid. Er zijn veel verborgen juweeltjes in dit ongerepte paradijs.

Fiesta 
Het lokale feest ter ere van Franciscus van Assisi wordt gevierd van 2 tot 5 oktober, de stad komt tot leven met livemuziek, grote paella’s, kraampjes met lokale ambachten en een geweldige feeststemming.

Klimaat
Turre geniet het hele jaar door van een uitzonderlijk subtropisch klimaat, net als de hele Costa Almeria. Het gebied wordt beschermd door de Sierra Cabrera-bergen, maar het bereikt nog steeds toptemperaturen van rond de 40ºC in de zomermaanden, en daalt rond half september tot een mildere, maar nog steeds warme en aangename 23ºC-27ºC graden. De winters zijn mild en overwegend droog.

Woningen in Turre
Whatsapp icon Whatsapp